Inovativan remodelovan razvoj postojećih sela

Pandemija virsuom Kovid19 nas je naučila da je individualno porodično stanovanje praktično u vreme pandemije. Ono što nedostaje selima je da često nedostaju sadržaji koji bi zadržali mlade. Sela imaju druge prednosti za porodice.

Razvijena društva su prepoznala vrednosti sela time da su unapredili nedostajućim sadržajima kojima privlače pojedince, mlade parove i porodice sa decom.

Naselje u Velikoj Britaniji formirano oko veštačkog jezera

Svi sadržaji koji su potrebni zajednici su dostupni u kratkom vremenskom intervalu. Bogat sadržaj upotpunjuje svakodnevne živote stanovnika. Servisi su lako dostupni putem savremenih vidova komunikacija kako bi stanovnici mogli da posvete više vremena aktivnostima koji ih ispunjavaju.

Nabavka hrane je iz lokalnog održivog uzgoja. Mesta okupljanja, dom kulture, biblioteka, dom zdravlja vrtić, škola i drugi sadržaji se nalaze u neposrednoj blizini.

О Arhitekt

Primenjujem arhitektonsku praksu orijentisanu sa ciljem da projekti na kojima radimo postanu objekti namenjeni kvalitetnom boravku ljudi. Aktivno se zalažem za smanjenje cirkularnu ekonomiju sa ciljem potpunog smanjenja zagađenja životne sredine. Podstičem klijente da koriste principe pasivne kuće i alternativne izvore energije.
Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Постави коментар